Цветанов: С тревога наблюдаваме силното разединение на десницата

0
12
Цветан Цветанов
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

„Републиканци за България“ ще обявят решението си как ще се явят на предстоящите предсрочни парламентарни избори до броени дни. Това съобщи пред „БНР“ председателят на политическата сила Цветан Цветанов. Той подчерта, че партията принадлежи твърдо към десния политически спектър и затова гледат с тревога случващото се там и силното разединение в него. Цветанов каза още, че в момента търсели диалог със свои съмишленици като целта бил да не се нарушава координатната система, както се предлагало от някои.

Той счита, че това, което се наблюдава в момента е, че повечето политически сили разчитат на силните емоции и на отрицанието, както и на привличането на електорат, което по неговите думи било безпринципно.

Освен това Цветанов счита, че се имитирали реформи. Били разтревожени и от това да не се превърне в имитация на промяна всичко и от това да бъдат облагодетелствани определени кръгове. Затова било важно когато се участва в политическия живот на страната, да се излиза с лица и ясни тези. Да има сблъсък на идеи и да се очертае хоризонт пред страната.

Цветанов поясни, че от „Републиканци за България“ ще търсят приоритети, които да обединят всички – демографска криза, електронно управление.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments