Цветанов: Премиерът знаеше за сделката с ДПС за Изборния кодекс

0
57
Цветан Цветанов. Снимка: пресцентър НС
Цветан Цветанов. Снимка: пресцентър НС

Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение, за да знае какво се случва, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви в коментар за промените в Изборния кодекс.

Цветанов обясни, че партията си има изпълнителна комисия, където се вземат тези решения, разказа и как е посетил основните парламентарни групи след като се е видяло, че може парламентът да няма кворум. След проведените от него разговори информирал премиера за това, за да знае каква е ситуацията. По време на гласуването премиерът Бойко Борисов, който бе на конференция в Мюнхен, дистанционно коментира, че не се меси в работата на парламентарната си група. След разразилия се скандал обаче той събра ръководството на партията и нареди да се върне по-ниският праг за преференциите.

Цветанов допълни, че депутатите на ГЕРБ гласували предложенията на ДПС, за да спасят заседанието – иначе нямало да има парламентарен ден, а „щеше да има силна конфронтация, нямаше да работи ефективно парламента и щяхме да създаваме допълнителни фалшиви новини“. „Нямахме никаква договорка. Ако имахме план за действие, нямаше да останем без кворум„, обяви той в отговор на въпрос за предварителна договорка с ДПС. „Защо винаги акцентираме само върху ДПС„, попита той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments