Цветанов: Мерките на правителството за COVID-19 са неадекватни

2
208
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Скрийншот от видео на "Републиканци за България"

Бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов определи мерките на правителството в борбата с коронавируса като неадекватни. Според него те са довели здравната система у нас до колапс.

Цветанов е на мнение, че е трябвало всички ведомствени болници да бъдат преобразувани в такива за лечение на COVID-19 и средствата да бъдат насочени към тях. Той счита още, че спирането на плановите операции създава опасност за много българи, които имат нужда от медицинска помощ.

Според Цветанов парите, които в момента хари правителството, не дават ефекта, който се очаква за подпомагане на малкия и средния бизнес у нас. Той подчерта, че до края на годината ще бъдат дадени цели 5,2 милиарда лева. През 2021 година са предвидени още толкова. След като бъдат похарчени тези 10 милиарда лева какво ще е наследството на следващия кабинет, поиска да узнае Цветанов.

По неговите думи, особено в по-малките общини, се оказвал натиск върху тези с различно мислене. Той даде за пример Гурково, където местната власт буквално убивала бизнеса, предаде „24 часа“.

Днес Цветанов беше в Пловдив заедно със своя заместник Павел Вълнев за откриването на офис на политическата сила. По неговите думи партията била покрила вече 85% от страната. До месец-два щели да бъдат избрани и ръководствата на местните структури.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
pepi
pepi
3 години по-рано

Най-накрая някой да помисли и за младите хора.Те са бъдещето ни и трябва да имат развитие.Време е да се обединим и да дадем доверието си на хора които не веднъж са доказали,че са решени да помогнат на държавата си!

лили
лили
3 години по-рано

Кое е било адекватно до сега в България?
Виждам,че вие сте хора готови за промяна!
Подкрепяме ви