Цветанов: Кабинетът не усети пулса на обществото, вариантът е предсрочни избори

0
144
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов, Снимка: Скрийншот от видео на bTV

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че правителството не е усетило пулса

на обществото и вариантът в момента е предсрочни избори. Според него голямо разминаване е имало между нагласите на хората и кабинета, особено в условията на пандемията от COVID-19. Той акцентира на това, че е трябвало да има диалог. Пред „БНР“ Цветанов каза още, че според него гражданите са останали с усещането, че властта е заинтересована единствено от собственото си оцеляване.

Според него протестите са започнали като морални, но бездействието на правителството ги е превърнало в политически. Цветанов счита още, че нито една политическа сила няма да извлече дивиденти от случващото се в момента. Той подчерта, че на тези демонстрации има млади и образовани хора, които искат случващото се в България да бъде променено.

Цветанов определи опита на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов да се разграничат от ДПС като кризисен пиар.

Той беше категоричен, че колкото повече се забавят предсрочните избори, толкова повече ще се засилва противопоставянето между обществото и институциите.

Цветанов счита, че трябва като цяло да бъде променен подходът към управлението на страната. Според него трябва да има консолидиране на парламентарно мнозинство, защото именно чрез парламентаризма се чуват различните мнения.

Цветанов съобщи още, че неговият политически проект ще бъде учреден на 27 септември. Той каза, че се ползва с подкрепата и на хора от ГЕРБ, които са били верни на партията, но явно вече са разочаровани от нея. Името на формацията щяло да бъде свързано с евро-атлантическия път на страната, защото според Цветанов гражданите искали перспектива.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments