Цветанов: ГЕРБ няма да получат повече от 500 хил. гласа, но аз целя да привлека негласуващите

0
268

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов представи новия си проект – политическата партия „Републиканци за България“ – сред съмишленици на идеята в Бургас. Пред репортер на Искра.бг той разкри целите и стратегията си за следващите избори.

Цветанов е решил да се завърне към политиката заради „хората, които са останали разочаровани, че се е оттеглил“. По тази причина и е създал партията си, чиято мисия да припознаят всички, които и преди са го подкрепяли. Той допълни, че получавал множество обаждания от хора, които са останали разочаровани от ГЕРБ, но сам не търсел активно такива. Смята, че от бившата му партия имало много стойностни хора, които не бивало да бъдат поставяни под общ знаменател с останалите, и заслужавали да им се даде шанс. 

Цветан Цветанов
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

Политикът изрази очакванията си стотици хиляди от подкрепилите ГЕРБ на предишните избори (около 1,14 млн. души) да не го направят на предстоящите избори и партията на Борисов да не получи повече от 500 хил. гласа. Бившият зам.-председател обаче подчерта, че основната цел на „Републиканци за България“ не била да привлече разочарованите избиратели на ГЕРБ, а хората, които не гласували. Цветанов се надява тези, които не са упражнявали конституционното си право от години да припознаят неговия проект и да го подкрепят.

По време на посещението си в Бургас днес той представи и мъжът, който за момента щял да го представлява в морския град – бизнесменът Иван Крумов. Същият бил пример точно за човек, който от години не се интересувал от политическия живот, но е видял добрите идеи в плана на „Републиканци за България“. Освен Крумов около себе си Цветанов възнамерявал да привлече 30-35 човека, които да са част от изпълнителното бюро на партията, както и да създаде областни структури с ръководства и на общинско ниво.

Цветан Цветанов и Иван Крумов
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

За момента „Републиканци за България“ имали намерение да участват сами в изборите. Причината била, че Цветанов не вярва, че на всяка цена трябва да се търси резултат.

В политиката съм запомнил едно: 1 + 1 не прави 2.

За него било важно при участието на партията му в изборите тя да си е създала идентичност, да е дала ясни послания за целите си и да се явявала с хората, които са застанали зад управленческата ѝ програма. Цветанов не иска да бъде агресивен, а да дава реални решения на проблемите. По-късно щял да търси съмишленици и в другите политически формации.

Към момента фокус на политическата програма на „Републиканци за България“ било електронното управление, с което се целяло да се преодолее корупционния натиск и да се създаде прозрачност. След това щяло да се мисли за съдебна реформа и начин за повишение на инвеститорския интерес в страната.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments