Цветан Цветанов ще прави собствена партия

0
192
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов, Снимка: Скрийншот от видео на bTV

Цветан Цветанов официално обяви, че ще прави собствен политически проект. Очаква се до месец септември да бъде проведен Инициативен комитет и политическата сила да бъде учредена. Пред „bTV“ Цветанов съобщи, че се обсъждат различни варианти за име на формацията. Тя обаче ще вземе участие още на парламентарните избори през 2021 година. Цветанов е взел решение да създаде собствена партия след подкрепата, която получил след напускането му на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че политическият му проект щял да бъде на изцяло нова основа, като щял да се поучи от грешките при създаването на ГЕРБ. Тогава по неговите думи имал много енергия, но нямал опит. Обикалял страната, докато останалите се занимавали с други неща.

Що се отнася до отношенията му с премиера Бойко Борисов Цветанов заяви, че те са „никакви“. Той разказа, че министър-председателят му се е обадил на рождения му ден, на Цветница и на Великден, за да му честити празници. На рождения ден на самия Борисов – 13 юни, Цветанов го е потърсил, но не е получил отговор и затова му е изпратил есемес.

Цветанов обясни, че е напуснал ГЕРБ, защото бил загубен първоначалният замисъл на политическата сила. Според него симпатизантите нямали вече доверие в ГЕРБ и това показвали срещите му с тях.

Цветанов счита, че в управлението има хаос и непоследователност. Като доказателство той посочи факта, че се правят законодателни промени, които не са залегнали в управленската програма. Като пример посочи създаването на Държавна петролна компания. Според него тази стъпка не е добра, защото има институции, които да следят за монопола на пазара на горива у нас.

От думите на Цветанов стана ясно, че той, също като президента Румен Радев, не подкрепя последните промени в Закона за МВР. Той каза, че още когато е бил председател на вътрешната комисия в парламента е бил категоричен, че те няма да бъдат приети, докато той е на поста си. Що се отнася до сливането на СОБТ и Жандармерията Цветанов посочи, че така се ликвидира структурно звено, което е на подчинение на главния секретар.

Той заяви още, че бившите му съпартийци не живеят с проблемите на хората, а целят единствено политическа реализация на гърба на симпатизантите.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments