Цветан Цветанов: България е поставена в международна изолация

0
265
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Скрийншот от видео на "Републиканци за България"

Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов обяви, че страната ни вече е поставена в международна изолация. Той каза, че това е видно и посочи като доказателство фактът, че държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео в рамките на около 5-6 месеца е направил няколко обиколки в Югоизточна Европа и не е посетил България. За сравнение той е бил в Гърция два пъти.

Затова Цветанов счита, че именно южната ни съседка ще играе ключова роля в геостратегическия път, който трябва да има регионът. Те са много силно подкрепени и от Румъния. Цветанов посочи и, че помощник държавният секретар на САЩ Франсис Фанън, който отговаря за енергетиката, е говорил за „Турски поток“, но не и за „Балкански поток“, за какъвто от своя страна често споменава премиерът Бойко Борисов.

Пред „БНТ“ Цветанов подчерта, че през последните няколко месеца, дори повече от година, не се дава възможност да има прозрачност при взимането на решения за реализирането на този проект. В рамките на около две години той трябва да се проектира и да се впусне в експлоатация. В същото време никой не дава отговор на въпроса защо повече от 10 години не може да бъде завършен интерконекторът с Гърция.

Според Цветанов политиците у нас в момента са се фокусирали единствено върху това дали ще бъде разделен протестът, дали ще се дадат по 50 лева повече на пенсионерите на месец. Той счита, че това не е управление и не е хоризонт, защото никой не говори за важните неща като Европейския съюз. Според Цветанов ключови за страната са съдебната система, прозрачността, зелената сделка и България трябва да се подготви с дългосрочна стратегия.

По отношение на гражданското недоволство лидерът на „Републиканци за България“ обяви, че Борисов е успял да раздели протеста на две – едните, които го подкрепят и останалите, които са против него. Според Цветанов хората, които излязоха по улиците в началото, са тези, които ще бъдат активни гласоподаватели. Той подчерта, че ако има висока избирателна активност, ще може да се преодолее опасността от опорочаване на вота.

По отношение на своята партия Цветанов нямал никакви съмнения, че тя ще влезе в Народното събрание. Въпросът бил колко депутати щяла да има. Той очаква политическата сила да получи 400-450 000 гласа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments