ЦИК с нова обществена поръчка за допълнителни машини за изборите

0
10
ЦИК
ЦИК

Централната избирателна комисия /ЦИК/ ще обяви нова обществена поръчка за доставка на допълнителен брой машини за изборите, заяви председателят на Комисията Камелия Нейкова. Тя коментира пред „БНТ“:

„Дори това да не се случи, смятам, че с наличния брой машини ЦИК може да осигури машинното гласуване. Но все пак по-добре да има в повече избирателни секции повече от една машина. Новата обществена поръчка ще е същата като обявената след насрочване на изборите. Тогава обаче двете оферти надвишаваха максималната прогнозна стойност с между 300 и 500 хиляди. След като поръчката беше прекратена, е поискано становище от министъра на финансите дали може да бъде обезпечена следваща обществена поръчка.“

Относно финансовия спор със „Сиела Норма“ Камелия Нейкова уточни, че на 5 юли Комисията е изплатила стойността на машините, която е възлизала на около 43 милиона лева за 9 600 машини. Останалите 1 637 машини, които са доставени от „Информационно обслужване“ за изборите на 11 юли, са на ЦИК. Тя е категорична, че тези взаимоотношения със „Сиела Норма“ трябва да гарантират изборния процес, а не интереса на определена фирма.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments