ЦИК пред Радев: Датата 2 април е напълно възможна за изборите

0
14
Избори
Избори. Снимка: МВнР

Президентът Румен Радев проведе работна среща на „Дондуков” 2 с представители на Централната избирателна комисия /ЦИК/. По време на разговора от Комисията обясниха, че са готови да организират предсрочните парламентарни избори на 2 април.

„Третият мандат приключи неуспешно и ние отново сме в режим на предсрочни парламентарни избори. Демократичният характер на държавата е немислим без свободен, честен и прозрачен вот”, каза в началото на срещата Радев. Той изрази надежда, че от Комисията са свикнали с промените в изборния закон.

„Надявам се това да не е голямо предизвикателство пред вас. Съгласно последните промени, гражданите имат право да избират дали да гласуват с машина, или с хартиена бюлетина”, отчете президентът.

„Датата 2-ри април е напълно възможна за ЦИК да организира изборите по-спокойно и да осигури машините“, подчерта пред държавния глава председателят на Комисията Камелия Нейкова.

Според президента усилията трябва да се фокусират върху указанията и обучението на членовете на секционните избирателни комисии, най-вече по отчитането на двата вида гласуване.

Накрая на срещата Нейкова изрази надежда, че ЦИК ще се справи с организирането на вота.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments