Цецко Йомов остава в ареста, той е заплашил един от простреляните: Ще ти пръсна главата!

0
160
Стрелба
Стрелба. Снимка: БТА

43-годишният Цецко Йомов е бил привлечен към наказателна отговорност за извършени хулигански действия и закана с убийство.

Около 22:00 часа на 16 май на бензиностанция на столичния „Околовръстен път“, обвиняемият е извадил пистолет, насочил го е към И.П. и е произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и е прострелял и него в същия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Йомов е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал:

„Ще ти пръсна главата.“

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес досъдебното производство е пратено по компетентност в Софийска районна прокуратура. До момента в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

С постановление на прокурор за 72 часа е задържан Йомов, предвид опасността да извърши друго престъпление. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments