Центърът за върхови постижения по информатика при БАН представя резултатите от ключов проект

0
39
БАН
БАН. Снимка: Българска академия на науките

Центърът за върхови постижения по информатика и комуникационни техлогии на Българската академия на науките /БАН/ ще представи резултатите от важен проект. Той е финансиран по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ от Европейския фонд за регионално развитие.

Уникалният инфраструктурен комплекс за дигитална трансформация и високопроизводителни пресмятания, изграден с използване на най-съвременни технологии, включва: петаскейл суперкомпютър ХЕМУС, система за съхранение на данни, центрове за разработка на приложения и лаборатория за 3D дигитализация и микроструктурен анализ.

Пресконференцията ще се проведе на 17 ноември от 11:30 ч. в Лабораторията по 3D дигитализация и микроструктурен анализ на Центъра, разположена в Института по информационни и комуникационни технологии, Научен комплекс – 1 на БАН, ул. Акад. Георги Бончев, блок 2.

В 12:00 ще започне посещението в Лабораторията на Еврокомисаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.

По време на събитието ще бъде демонстрирана работа с най-съвременни средства за 3D дигитализация като системи за лазерно сканиране и компютърна томография, както и резултати от проведени изследвания.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments