Тройни и двойни шампиони сред младите атлети, участвали в Националния шампионат

0
247
Хвърляне на копие
Снимка: Pixabay

Националният шампионат за момчета и момичета под 16-годишна възраст се проведе този уикенд без публика на стадион „Васил Левски“ в София. Дисциплините, в които се състезаваха младежите, бяха: бягане (100, 200, 400, 800 и 1500 метра), 100 метра бягане с препятствия, щафета 4х100 метра, скок височина, скок дължина, овчарски скок, хвърляне на гюле, диск, копие и чук.

От първенството окичени с по няколко титли са се прибрали шестима атлети, съобщиха от “BGathletic”. Пламена Чакърова (СКЛА Ботев-Пловдив) е спечелила три златни медала – за блестящото си представяне в бягането на 100 метра с препятствия, скока дължина и отборната щафета. С три злата в същите дисциплини, но сред момчетата, бе Лъчезар Вълчев (Лудогорец-Разград). Първото място на щафетата за „Лудогорец-Разград“ превърна и съотборника му Христофор Божанов в троен шампион. Неговите две други първи места бяха за бягане на 400 и 800 метра.

Два златни медала заслужи Ния Петрова (Дунав-Русе) за тласкането на гюле и хвърлянето на копие. С две титли се е прибрал и Георги Ганджулов (Рилски атлет-Самоков), който е спечелил финалите на 100 и 200 метра. Две първи места е спечелил и Преслав Вълев (Черно море 2005-Балчик), който е надделял в дисциплините хвърляне на чук и мятане на диск.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments