Трогателно! Съучениците на 6-годишно момченце го аплодират за това, че е победило коварна болест

0
233

Шестгодишно момче, което се е борило със страшната диагноза „левкемия“ в продължение на 3 години, получи бурните овации на съучениците си, след като приключи с последния си курс с химиотерапия, съобщиха чуждестранните медии.

Джон Оливър Ципай от Нюбъри, Охайо започнал да посещава католическото училище „Света Елена“ от 4-годишна възраст, но се случвало и да отсъства често, защото когато бил на 3, бил диагностициран с остра лимфобластна левкемия. На 27 декември Джон, по-известен сред приятелите си като Джей, напуснал местната болница, след като се подложил на последното си химиотерапевтично лечение. Заради това съучениците му избрали да отбележат голямото постижение.

Видеокадри на вълнуващия момент показват десетките съученици на Джон, които са застанали в коридора на училището и с нетърпение очакват неговото пристигане. Когато момченцето влиза в коридора, деца и учители избухват в радостни аплодисменти, докато той преминава през помещението. В края на него го очаквали родителите му – Джон и Меган Ципай.

„Справи се отлично. Чувства се по-добре“, коментират те пред „Fox 8“.

Родителите му били развълнувани, тъй като последните 3 години са били доста трудни за тях.

„Той имаше апарат в гърдите си и не трябваше да се занимава с физическа дейност в продължение на 3 години. Налагаше се да седи на скамейката в час по физическо“.

Приятелка на семейството описва Джон като „стара душа“. Тя също е участвала при организирането на тържеството.

„Джей обожава самолетите. Той е стара душа, обича Втората световна война и всичко свързано с нея. Наистина ще е развълнуван от възможността да попътува“, поясни Шанън Формански.

Джон Оливър Ципай
Снимка: Help John Oliver FIGHT Leukemia, Facebook

Майка му Мегън добави:

„Искате детето ви да порасне, да се изцапа, да играе навън и да се забавлява. А ние държахме нашето изолирано. Така, че – да, много сме развълнувани. Очакваме бъдещето на нашето малко момче“.

След аплодисментите в коридора, беше организирано училищно събрание, на което беше излъчено кратко филмче с доблестната битка на Джон.

Джон Оливър Ципай
Снимка: Help John Oliver FIGHT Leukemia, Facebook

Директорът Патрик Ганън сподели, че той и съучениците на Джон са развълнувани от неговото завръщане в училище.

Семейството се сблъсква с първите симптоми на болестта около Хелоуин през 2016 г. Тогава Джон пада и удря главата си в таблата на леглото, пише „CNN“. Лицето на детето се обезцветило, то станало летаргично, заради което родителите му го завели в болница.

Направени му били няколко кръвни изследвания. След това лекарят се обадил посред нощ на родителите на Джон и ги помолил да го закарат в Спешното отделение.

Джон Оливър Ципай
Снимка: Help John Oliver FIGHT Leukemia, Facebook

Когато родителите му чули диагнозата „левкемия“ животът им сякаш спрял. Те, както и по-голямата им дъщеря Бела, прекарали 18 дни в болницата, където Джон претърпял кръвопреливания, мозъчни биопсии и още няколко изследвания.

Семейството са благодарни за оказаната силна подкрепа. Бащата Джон споделя:

„Имахме толкова голяма подкрепа от семейство, приятели, членове на общността, училищния и болничния персонал“.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от