Трогателно! Двойка използва Twitter, за да спаси новородено момиченце, изоставено на сметище (ВИДЕО)

0
59
Изоставено бебе
Снимка: Скрийншот от видео на Vinod Kapri, Twitter

Индийският режисьор и журналист Винод Капри, който работи в Ню Делхи, разглеждал Twitter в търсене на новини. Сред огромния поток на съдържание, вниманието му било привлечено от видео на новородено бебе, което било изоставено на сметище, голо и ридаещо, пише CNN.


Изключително трогнат Капри показал видеото на съпругата си Сакши Джоши, която също е журналист.

„Бяхме много разстроени. Не успяхме да изгледаме кадрите докрай. Чухме я да плачи и това беше достатъчно. И двамата знаехме какво ще направим. Трябва да осиновим момиченцето“, сподели двойката.


Така Джоши отправила апел към последователите си в Twitter да й споделят всякаква информация, чрез която може да открият бебето. Тя разкрила, че с Капри ще го осиновят, ако го намерят.

„Нямахме представа къде е направено видеото и дали е автентично. Виждали сме много фалшиви клипове на бебета в социалните мрежи“, заяви Капри.

След няколко часа на туитване, постът на Джоши станал вирусен, а стотици започнали да търсят улики, с които да помогнат на двойката да открие момиченцето:

„Потребителите в Twitter имаха най-голямата роля в цялата история. Всеки има своя собствена идеология и мнение, но това е отвъд тях. Показва, че човечността все още съществува“.

Благодарение на свои журналистически източници, двойката разбрала, че момиченцето е било намерено в Раджастан. Така Капри помолил свой бивш колега и приятел Рахул Чоудри да отиде и да я открие „на местно ниво“.

Чоудри установил, че момиченцето е било прието в тежко състояние в правителствената болница „Джавахарлал Неру“ в град Нагаур. Той го посетил и изпратил видеоклипове с него на Капри, който незабавно туитвал на своите последователи.

„След това имахме дълъг разговор с лекаря на малката, в който му казахме, че имаме намерение да я осиновим. Въпреки че не сме легалните й родители, ние вече се чувствахме емоционално свързани с нея“, каза Капри.


Докторът го успокоил, че бебето се справя добре и че само теглото му – 1,600 кг, е причина за безпокойство. Той поканил Капри и Джоши в Раджастан, за да видят момиченцето. Така двойката изминала 500 км в събота до Нагаур.


Междувременно те разпитали и последователите си в Twitter каква е процедурата за осиновяване:

„Никога не съм имал намерение да осиновявам бебе. Вече съм и на 46 години. Нямахме си идея какъв е процесът. Започнахме да проучваме и установихме, че осиновяването в Индия е доста дълъг и досаден процес“.

„И двамата трябва да си направим медицински прегледи, заявлението отнема 2-3 дена“, добави той.

Щом пристигнали в болницата, думите на двойката не достигали.

„Не мога да изразя чувствата си. Това, което почувствахме аз и съпругата ми беше отвъд думите. Неочаквано е“, сподели Капри.

Временно Джоши и Капри решили, че ще наричат момиченцето Пиху, по предложение на някои от потребителите в Twitter.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от