Трима видинчани са задържани за кражби от магазини в Монтана

0
54
Полиция
Снимка: Министерство на вътрешните работи

Двама криминално проявени и осъждани видинчани, съответно на 19 и 29 години, както и 16-годишна тяхна съгражданка са арестувани за извършени от тях кражби на пари от хранителни магазини в областния град.

Разследването започнало след подадени през месеца жалби от търговските обекти, в които се посочвало, че откраднатите суми между 80 лв. и 200 лв. При извършения обиск у непълнолетната са намерени и иззети 0,2 грама амфетамин.

19-годишният мъж е конвоиран и предаден на служители на ОДМВР Видин за установяване на съпричастността му към престъпления на територията на съседната област.

Работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължават в рамките на образувано досъдебно производство по чл. 354 от НК под наблюдението на прокуратурата.

Същевременно тази сутрин магазинер от Монтана се оплака в ефира на „Нова телевизия“ от масови кражби. Посред бял ден крадци бръкнали в касата с парите и отмъкнали целия оборот. Други пък си вземат без да плащат всичко необходимо за домакинството – от перилни препарати до консерви. Лотарийните билети също не са пропускани.

Последният обир е станал по обед в хранителен магазин в града. Крадците били двама. Единият заговорил продавачката далеч от касата, а другият – грабил. Взел едрите пари – около 200 лева.

„В това време идва клиентка. Оказа се, че е полицай и нищо не е забелязала просто“, коментира ощетената продавачка.

Тя установила, че едрите банкноти ги няма чак след като мъжете изчезнали. Оказва се обаче, че това не е единствената кражба от магазина. За последните месеци те са над 20.

От МВР не уточняват дали задържаните са съпричастни със съобщения случай днес.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments