Трима са арестувани за кражби на скъпи коли при мащабната спецакция на полицията в Бургаско

0
35
Арест
Арест. Снимка: МВР

Трима криминално проявени са арестувани при мащабната спецакция на полицията в Бургаско. Задържаните са от Поморие и Несебър. Те са били специализирани в кражбите на луксозни моторни превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Мъжете /на възраст 35, 42 и 50 години/ са задържани в различни населени места, разположени на територията на общините Бургас, Поморие и Несебър, след провеждане на целенасочени полицейски действия по локализирането им. Това се наложило, тъй като тримата действали в условията на голяма конспиративност. След всяка от кражбите сменяли ползваните превозни средства, като се придвижвали главно по втори и трети клас пътища за да избегнат системите за видеонаблюдение, покриващи главните пътни отсечки.

Установено е, че мъжете осъществявали кражбите на висок клас автомобили, произведени обикновено след януари 2021 година, в курортите Слънчев бряг, Равда и Свети Влас. Те набелязвали превозните средства предварително и изчаквали отдалечаването на собственика на луксозния автомобил.

Чрез скъпоструваща и изключително модерна техника, прониквали в купето му, укривайки го в близки населени места. Целта им била: връщане срещу откуп на собственика или изкарването им през граница за трети страни. Констатирано е, че във всички осъществени до момента кражби на скъпи автомобили собствениците са чужденци, отседнали за почивка по Южното Черноморие.

Тримата са в ареста за срок от едно денонощие, като предстои материалите от акцията да бъдат докладвани на прокуратурата. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments