Трима републикански сенатори се срещат с адвокатите на Тръмп в навечерието на защитата му

0
74
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: President Donald J. Trump, Facebook
Президент на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: President Donald J. Trump, Facebook. Снимка: President Donald J. Trump, Facebook

Трио от републикански сенатори, подкрепящи бившия президент Доналд Тръмп, се срещнаха с неговия защитен екип от юристи вчера вечерта, за да обсъдят процеса по импийчмънт, в който ще се гласува дали да осъдят Тръмп и евентуално да му забранят да заема публична длъжност отново, пише „CNN“.

Сенаторът Линдзи Греъм от Южна Каролина, Тед Круз от Тексас и Майк Лий от Юта бяха забелязани да влизат в един от кабинетите в Капитолия, където адвокатите на Тръмп се бяха събрали, за да подготвят аргументите си. Адвокатът на Тръмп Дейвид Шон заяви, че сенаторите са били „много приятелски настроени хора“, които просто са искали да се уверят, че са „запознати с процедурата“ в навечерието на представянето на опровержението в защита на бившия лидер пред мениджърите по импийчмънта в Камарата на представителите.

Някои сенатори се възприемат като безпристрастни съдебни заседатели по време на процеса по импийчмънт, докато други демонстрират подкрепата си спрямо своята партия.

Републиканските сенатори вече обявиха, че ще гласуват, за да се опитат да оправдаят бившия президент по обвинението в „подстрекателство към насилие“. В равномерно разделения политически Сенат мениджърите по импийчмънта – всички, от които демократи трябва да убедят 17 републикански сенатори да се присъединят към гласуването против Тръмп, за да бъде признат за виновен.

Вчера мениджърите показаха клипове от речта на Тръмп преди избухването на протеста пред Капитолия на 6 януари, в която става ясно, че той призовава своите привърженици да „се бият с цената на всичко“, „никога да не се отказват“ и „никога да не отстъпват„. Много републикански сенатори обаче подчертаха, че Тръмп е призовал поддръжниците си „мирно и патриотично да се опитат да бъдат чути“, като обвиниха протестиращите за подбуждането на насилието, а не бившия президент.

Тед Круз заяви, че срещата със защитниците на Тръмп е възможност всички да споделят своите виждания относно тяхната правна стратегия. На въпрос на репортери дали одобрява правната стратегия на екипа на Тръмп, сенаторът обясни:

Мисля, че крайният резултат от този процес по импийчмънт е кристално ясен за всички. Доналд Тръмп ще бъде оправдан. Необходими са 67 гласа, за да бъде осъден и всеки депутат разбира, че в момента няма нито нужният брой гласове това да се случи, а и не би трябвало да има такива.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments