Трима младежи съблякоха до кръста 14-годишно момче в рейс на столичния градски транспорт

0
256
Автобус
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

14-годишно момче е било брутално нападнато и обрано в автобус на столичния градски транспорт пред погледа на останалите пътници.

Около 19:10 часа снощи в автобус на №404, който е пътувал към „Слатина“, 3-ма младежи са ограбили тийнейджъра пред очите на шофьора и пътници – някои, от които мъже. Случката се е разиграла, докато автобусът е бил между „Подуяне“ и „Редута“. Това сподели журналистът на „Монитор“ и очевидец Мария Кадийска за „DarikNews“.

Момчето е било съблечено голо до кръста и никой не се е намесил да предотврати гаврата. Реагирали са 2 жени – заместник-директорката на 112-то училище и журналистката, която разказва за грозното престъпление. Те седели близо до шофьорската кабинка, когато чули момче от задната част на превозното средство да вика:

„Не, моля ви, моля ви, не.“

„Обраха ме, обраха ме!“

Момчето споделило, че е от провинцията и учи в спортното училище в столицата, където е джудист. Прибирал се към пансиона на ЦСКА. Той бил облечен с суитшърт и тениска с „ЦСКА“, когато нападателите го разсъблекли и му ги взели със сила.

Нападателите били три момчета, около 20-годишни и били с качулки. Не е ясно защо са нападнали ученика, но друго не са му взели. Мобилният му телефон останал в долнището.

През цялото време, докато детето разказвало какво се е случило, нападателите му били в автобуса отзад, но никой не пробвал да ги накара да върнат дрехите му.

Журналистката и заместник-директорката поискали шофьорът да спре, за да изчакат полицията, но той им отговорил: „Ами, това е България“ и продължил по маршрута си, докато в рейса била пострадалото момче и нападателите му. По думите му камерите в рейса не работили и нямало как да предостави видеозапис на властите.

Една от пътничките в автобуса съблякла суитшърта на звездички на своята около 8-годишна дъщеря преди да слязат и го дала на премръзналото дете. Педагожката пък му казала веднага да съобщи за инцидента на възпитателите си и да отидат в полицията.

Все пак накрая водачът спрял без да отваря вратите на рейса, за да хване нападателите, докато дойде полицията, но те почти изкъртили едната врата и избягали с дрехите на момчето.

Тази сутрин директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов сподели още информация за грозната случка:

„Нашият водач е чул, че има конфликт и според него всичко се е случило в рамките на 30 сек. Автобусът е спрял на червен светофар, като през това време вратата е насилствено отворена и въпросните лица се отправят в неизвестна посока“.

„Водачът е чул, че има шум и, че възниква някакъв конфликт, но не е имал време за реакция. Въпросното момче, след инцидента, е пътувало до шофьора, докато слезе на спирката си“.

„Инцидентът се е случил в един от 400-те нови автобуса, там има камери. Днес технически лица ще свалят записите и ще ги предадат на МВР“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments