Трифонов: От ИТН сме на страната на отвратените, а не на отвратителните

0
46
Слави Трифонов
Слави Трифонов. Снимка: Скрийншот по "БНТ"

„Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните“, това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов във Фейсбук. Той цитира емблематична реплика от филм, посветен на свободата на словото, прилагаме целия му пост без редакторска намеса:

„Има една емблематична реплика от филм, посветен на свободата на словото. Когато политиците атакуват свободата на словото, един редактор казва: “Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните”. Та и аз, и моите колеги, сме така. Като казвам “моите колеги”, имам предвид “Има такъв народ”.

Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните. Вие как се чувствате от всичко това, което се случва последно време? Защото то е отвратително, позорно, унизително и в крайна сметка неприемливо. Тези, които базираха цялото си създаване и цялото си съществуване на база на унищожението на другите, се събраха заедно с тях. И ще си правят правителство на ротационен принцип. Целия бранд “Продължаваме промяната”, казвам бранд, защото те така обичат да се изразяват, та целия бранд “Продължаваме промяната” беше изграден върху тезата анти-ГЕРБ. Даже те, в лицето на Кирил Петков, арестуваха Бойко Борисов.

Цялата им риторика в продължение на година и половина изглежда така: Цитирам Кирил Петков: “Кражбите на Борисов и екипа му през последните 10 години са в огромен мащаб. Затова този човек иска да се завърне и да продължи да краде”.

Е, явно ще се завърне и ще продължи.

Друг цитат на Кирил Петков: “30 години затвор не му мърдат и той го знае. Борисов знае, че излезе ли от властта за постоянно, ще отиде зад решетките”. Явно сега Кирил Петков и Асен Василев ще пазят Бойко Борисов да не влезе зад решетките. Явно такава им е договорката. Ще ви цитирам какво казва и Асен Василев на трети май тази година: “Опази Господ Бойко Борисов да ми е приятел!”.

Асене, Асене, Асенеее…не те опази Господ. Бойко Борисов не само ще ти е приятел, ами ще ти е и началник. А ето какво казва пък Бойко Борисов за Асен Василев: “Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже “добър ден”, може спокойно да си пуснете лампата”. Бойко, пусни си лампата!

Мога да цитирам до утре сутринта изречения на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов все в тоя дух. Те говореха така до снощи. Но тази сутрин слънцето ги озари със своите лъчи и те вече мислят по друг начин.

Сега скъпи приятели, които четете тези редове, кажете ми вие от коя страна сте? Аз съм отвратен. А вие?“

Припомняме ви, че ГЕРБ и ПП-ДБ са готови да излъчат премиери от двете формации на ротационен принцип.

„Предложихме на ГЕРБ да стъпим на програмите и на състава на правителство, който може да бъде прецизиран, и имаме и вицепремиер, и премиер на ротационен принцип“, това заяви акад. Николай Денков.

Малко по-рано днес Мария Габриел върна празна папка на президента Румен Радев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments