Трайчо Трайков: Все още никой не знае как тежката техника е допусната в Борисовата градина

0
29
Трайчо Трайков
Снимка: Facebook

Все още не е ясно какво точно се е случило и как е допусната тежката техника в Борисовата градина. По този начин кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков коментира пред „БНТ“ незаконната сеч в бившата къпалня „Мария Луиза“ .

„Имаше някакви изказвания на хора от различни политически фракции в Общински съвет, че влизането било станало с разрешение от район „Средец“. Това е невалидно, тъй като фирмата е длъжна да уведоми 48 часа по-рано районната администрация, която да изпрати хора с тях, а такива не е имало“ заяви Трайков.

Кметът на район „Средец“ допълни, че утре се очаква да се проведе в разговор, в който да вземат участие председателят на Общински съвет-София Георги Георгиев, кметът Йорданка Фандъкова и всички, които имат отношение на достъпа към парка, следенето на реда и контрола на видеонаблюдението. Той изрази надежда, че казусът няма да бъде заметен под килима и ще бъде потърсена отговорност на виновниците. 

„Органите на реда ще кажат дали става дума за нарушение или за престъпление, но лично за мен е второто. Моето разследване на място показа, че човекът, който е пуснал тежката техника, не е поискал никакво разрешение. Пуснал я е, защото са му показали пропуск за влизане в Борисовата градина. Той се е обадил на шефа си, шефът звъннал на някой друг, дошла е една жена и е казала „пускайте ги, защото се бавят“. Това не трябва да се повтаря, отговорните трябва да бъдат наказани, а тази част от парка да бъде залесена отново“, призова Трайков.

Според него „този цирей върху снагата на Борисовата градина“ ще бъде излекуван, когато се забрани частната собственост в парка.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments