Транспортът в Гърция е блокиран заради стачка

0
175
Гърция
Гърция. Снимка: Pixabay

Транспортът в Гърция е блокиран заради протест срещу проект на закон, който променя 8-часовия работен ден. Синдикати и опозиционни партии са организаторите на общонационалната стачка, предава „БНР“.

Правителството на Киракос Мицотакис внесе в парламента изменения в трудовото законодателство. Според управляващите промените подкрепят правата на работещите. Синдикатите и опозицията обаче го тълкуват по по-различен начин – прави се опит за прокарване на нови права на работодателите – да могат да уволняват лесно всеки работещ както в частния, така и в държавния сектор.

Демонстрацията стартира в 06:00 часа днес и силно засегна транспорта – железничарите спряха влаковете във всички направления, а фериботите остават на котва. В протеста се включиха и авиодиспечерите, което отменя полети към летищата в страната.

Градският транспорт спира през определен интервал. Въпреки COVID пандемията, синдикатите организират протести в цялата страна. Опозиционните партии също призовават хората да се включат в демонстрациите, като настояват правителството да оттегли измененията в законодателството.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments