Тракийският университет откри изнесена база в Царево

0
29
Георги Лапчев и проф. д-р Добри Ярков
Георги Лапчев и проф. д-р Добри Ярков. Тракийски Университет - Стара Загора

Тракийски университет-Стара Загора откри днес официално своята изнесена база в Царево. Морският град бе посетен от ректора проф. д-р Добри Ярков, който подписа договора за сътрудничество между учебното заведение и Общината.

В новата база ще се провежда изнесено обучение на студенти и докторанти в различните специалности, в които те се обучават. По този начин Царево се превръща в третия морски град, в който ще има база на висше учебно заведение.

„Днес е съдбовен ден за нашия град и нашата община, защото даваме началото на академичния живот тук”, заяви при официалното подписване на споразумението кметът на Царево Георги Лапчев.

Бъдещото звено на учебното заведение ще предлага обучение на студенти в различните научни направления, които университетът предлага. Ще има и специалност, която ще е обвързана с отглеждането на морска храна.

Проф. Ярков заяви, че е много щастлив от факта, че университетът отваря изнесена база край морето и допълни, че очаква добри резултати, които да стимулират младите да останат в родното си място.

Кметът Георги Лапчев връчи символично на проф. Ярков ключа за сградата на бившия Българо-германския център, в която ще се помещава Тракийският университет.

Към момента в Стара Загора се обучават около 10 000 студенти от над 50 държави от целия свят. Над 600 висококвалифицирани преподаватели, както и гост-лектори от други университети в страната и чужбина, ръководят обучението по повече от 70 бакалавърски специалности и магистърски програми. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments