Това лято най-много чуждестранни туристи ни гостуват от Полша

0
105
Чадъри по морето
Снимка: Pixabay

Най-много чуждестранни туристи от Полша гостуват у нас това лято, съобщи началникът на Отдел „Туристически политики и дейности“ към Община Бургас Радовеста Стюърт за „Фокус“. Тя изтъкна, че почти всекидневно у нас пристигат между 5 и 6 самолета от Варшава и от Катовице. По думите й това са чуждестранните туристи, на които страната ни разчита.


„Насърчаваме особено тези от Румъния и Полша – от страните, които припознават България като сигурна дестинация. Аз лично вярвам, че Бургас наистина е сигурният бряг за ваканция това лято“, добави още Стюърт.

За да се справят с COVID-19 кризата, от Общината също се опитвали да привлекат повече туристи от вътрешността на страната като всяка седмица организирали тематични уикенди. Например през следващите три дни има „Сладоледен уикенд“. Стюарт уточни, че сладоледеното градче ще бъде позиционирано в Зоната за обществен достъп на Морска гара, където в рамките на три дни всеки ще може да опита различни видове сладолед и да се включи в множество игри за малки и големи.

„Бургас е пълен с туристи, особено през уикендите. Разбира се, тази година разчитаме на вътрешния туризъм, разчитаме и на идващите в края на седмицата туристи. Това са работещи хора, които разполагат с по-малко време за престой. За тях сме организирали различни културни събития, които изобилстват в програмата на Община Бургас.“

Другата седмица пък предстои градът ще посрещне най-големия фестивал за България – „Спайс мюзик фестивал“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments