Тошко Йорданов: Идеята за комисия за депутатските имунитети е унизителна за българите

0
40
Тошко Йорданов
Тошко Йорданов. Снимка: "Има такъв народ", Facebook

ПП „Има такъв народ“ /ИТН/ ще гласува против създаването на парламентарна комисия за депутатските имунитети, тъй като тази идея е унизителна за българските граждани. Това заяви председателят на парламентарната група Тошко Йорданов, цитиран от „Фокус“. По думите му това е прецедент в практиката на Народното събрание.

„В момента наблюдаваме как това, което изприказваха на онзи прословут запис за това, че Христо Иванов е намерил европейска врътка как имунитетът на Бойко Борисов и Кирил Петков да бъде пазен шест месеца, това е неморално.“

Той попита какъв е проблемът за тях да отидат в съда и да защитят своята невинност, ако съвестта им е чиста и няма от какво да се притесняват.

„Те явно се чувстват виновни, без да броим, че са страхливци и двамата. Радостин Василев е по-мъж от тях, в морален план може да е същият, но в мъжки план е по-мъж от тях, И двамата вървят, извинявам се към дамите, но такъв е изразът – и двамата вървят към момичетата.“

Тошко Йорданов припомни, че Кирил Петков е бил свидетелят пред Рашков, въз основа на чиито показания от Google, е бил арестуван Бойко Борисов. Сега ситуацията била така, че свидетелят пази този, срещу когото свидетелства.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments