Тошко Йорданов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират кабинет с голяма подкрепа

0
36
Тошко Йорданов
Тошко Йорданов. Снимка: Скрийншот от видео на БТА

На теория ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната и Демократична България“ /ПП-ДБ/ могат да сформират редовен кабинет с голяма подкрепа и се водят разговори, твърди Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ /ИТН/. В ефира на „БНТ“ той уточни, че не са партията, държаща ключа за следващото управление и че ако няма предварително сформирано мнозинство на разговори, което да издигне председател, такъв се избира от политическата сила, спечелила най-много гласове на изборите. Според него предложението за ротационно председателство е глупаво, неработещо и противоконституционно.

Наблюдава се политическо лицемерие, смята Йорданов, допълвайки, че отговорността за съставяне на редовен кабинет или за отиването на предсрочни избори е в тези, получили първите два мандата. ИТН не участват в преговорите. По този повод, той отбеляза:

„Кирил Петков и Асен Василев не могат да си представят да не бъдат министри, ако има правителство. Слави Трифонов не взима еднолични решения.“

Не е задължително парийният лидер да бъде министър, изтъкна още той. По думите му в момента няма работещ парламент и той е свикан формално, а вътре имало група, която показвала безотговорно, глупаво и нагло поведение.

„Не мисля, че президентът Радев им е виновен на партиите, не може да им повлияе на решенията. Той си изпълнява функциите“, посочи още Йорданов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments