„Топлофикация“ – София е с ново ръководство

0
52
ТЕЦ София Изток 2. Снимка: wikimedia commons
ТЕЦ София Изток 2. Снимка: wikimedia commons

„Топлофикация“ – София е с ново ръководство и нова структура на управление, предаде БНР. Изпълнителен директор на дружеството вече е Кремен Георгиев, който досега беше в ръководството на топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. Кремен Георгиев заема поста на Сашо Чакалски, който пък влиза в новообразувания Надзорен съвет на софийската топлофикация.

Дружеството вече има двустепенна форма на управление. Председател на Управителния съвет е Иванка Попова, неин заместник – Петър Тодоров, а изпълнителен директор става Кремен Георгиев. Освен него, но в новосъздадения Надзорен съвет влиза и още един енергетик, свързван с Христо Ковачки. Това е Валентин Терзийски, който преди време ръководеше плевенската „Топлофикация“.

Председател на Надзорния орган на „Топлофикация“-София е Десислава Билева, а неин заместник е вече бившият изпълнителен директор на дружеството Сашо Чакалски. На предишния си пост Чакалски остана около година.

В този период общинското дружество натрупа дълг от близо 100 милиона лева към „Булгаргаз“, който беше изкупен от Българския енергиен холдинг. Към този момент дължимата от столичната „Топлофикация“ сума за гориво отново е достигнала 90 милиона лева.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments