Тома Белев: Спрете да пилеете данъците ни за зомби проекти!

3
81
Тома Белев
Тома Белев. Снимка: Личен архив

Предпроектните проучвания за хидро-енергийна централа на Дунав между Белене и Никопол са пилеене на данъци за един зомби проект. Това мнение изрази във Facebook лесовъдът и природозащитник Тома Белев

Според него в Министерството на енергетиката това се обсъжда през последните 16 години, което е излишно пилеене на средства. Публикуваме пълния му коментар без редакторска намеса: 

„Има хора, които не са за местата, на които седят. Например шефовете на националните енергийни компании на България и Румъния. Двете дружества искат пари от ЕС за предпроектни проучвания на един зомби проект – хидро-енергийна централа на Дунав между Белене и Никопол.

Защо зомби? Защото е замислен през 1956 година и с голямо опъване от българската страна е бутан по линия на СИВ до 1990.

282 километра дължина, практически до Сърбия, и пристанища при Плевен, гр Левски и гр.Искър. И залети, ако добре си спомням, 40 населени места и над 500 кв.км. българска земя. ХЕК Никопол – Турну Мъгуреле е накарал БАН да се противопостави на водещата роля на СИВ и да излезе с два доклада срещу това безумие.

Да си служител на държавата и да не си направиш труда да прочетеш малко от малко историята на предложението, дето защитаваш е безотговорно. Впрочем от мрежата виждам, че хрантутници в Министерството на енергетиката се занимават да обсъждат това зомби от 2008 г. насам, т.е. някой 16 години е взимал заплата за глупости.
Аман от калинки!

Спрете да пилеете данъците ни!“

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
1 месец по-рано

А твоите какви са бе?

Петър
Петър
1 месец по-рано

Все пак зелената мафия, начело с Белев отдавна се изхранва точно така

Веско
Веско
1 месец по-рано

Сега ги пилеем, ама ако отиваха при него нямаше да говори така