Тодор Тагарев: Русия използва всеки изгоден случай, за да вреди на нашите интереси

0
48
Тодор Тагарев
Тодор Тагарев. Снимка: Facebook

„Всеки изгоден случай, който се появява, се използва от Русия, за да вреди на нашите интереси”.

Това заяви пред „NOVA“ военният министър Тодор Тагарев. Той даде за пример взривът на язовирната стена на Нова Каховка, който бе използван като повод от руските медии, направили опит да провалят туристическия сезон в България и Румъния с разпространението на невярна информация за замърсяване на морската вода. 

Той коментира и случая с тримата арестувани българи във Великобритания, обвинявани в шпионаж в позла на Русия. Според него България е научила толкова късно за за ареста, тъй като липсва доверие от стана на великобританските към българските служби. Тагарев подчерта, че събитията са се разиграли през февруари, когато страната ни все още е била управлявана от служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

„В България при аналогичен случай – имаше показен арест, много тежко обвинение срещу ръководител на една партия. Малко след това той се оказа в Кремъл и получи орден от Путин”.

Той изрази притеснение, че тримата арестувани наши сънародници, са имали ръководни функции в изборния процес, свързана със събиране на данни, обработка на резултати и обявяване на резултати.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments