Тираджия е задържан с близо 140 килограма марихуана на Митница Русе

0
168
Наркотици, марихуана
Наркотици, марихуана. Снимка: Апелативна прокуратура–София

Близо 140 кг марихуана задържаха митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика Лом“ в ТД Митница Русе. Окръжна прокуратура–Враца ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотични вещества, съобщиха от правното ведомство.

На 11 май на ГКПП Ферибот Оряхово митническите служители са спрели за проверка влизаща в страната товарна композиция с български регистрационни номера. При сканирането с рентгенова апаратура е била забелязана зона с повишена плътност в областта на тавана на кабината на влекача.

При последвалата физическа проверка е било установено наличието на специално изградено укритие, достъпът до което се осъществява през бутафорен капак на климатичната система. При демонтирането му инспекторите са открили 116 найлонови пакета, съдържащи зелена тревиста маса. При направен полеви наркотест веществото е реагирало положително на канабис. Общото му количество е 138,880 килограма.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство – К.Т. на 53 години, е привлечен в качеството на обвиняем. Лицето е задържано за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

За престъплението по чл.242, ал.2, ал.1 от НК законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за контрабанда на високорискови наркотични вещества от десет до петнадесет години и глоба от 100 000 до 200 000 лева и за рискови наркотични вещества – „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години и глоба от 10 хил. до 100 хил. лева.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments