Тежка катастрофа в Омуртагско: 16-годишен е загинал, а мъж се бори за живота си в МБАЛ-Търговище

0
5548
МБАЛ-Търговище
МБАЛ-Търговище, Снимка: Скрийншот от Google Maps

Тийнейджър е починал, а мъж се бори за живота си в МБАЛ-Търговище след тежка верижна катастрофа в Омуртагско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал е получен в 00:30 часа на 13 август на телефон 112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Търговище. Той е бил за възникнало пътнотранспортно произшествие на път I-4/София-Варна/, км 211+500 в община Омуртаг, край разклона за с. Божурка.

Шофьорът на „БМВ 530Д“ с търговищка регистрация, собственост на 42-годишен мъж от Обител, се е движел в посока Варна, когато е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке, фирмена собственост, в забранен за маневрата участък от пътя в зоната на действие на пътна маркировка М1 /непрекъсната линия/.

Лекият автомобил е навлязъл в насрещната средна пътна лента и се е блъснал челно в правомерно движещ се в нея в посока София лек автомобил „БМВ Х5“ с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от Беломорци. В резултат автомобилът „БМВ Х5“ е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно.

Пътуващ в лекия автомобил „БМВ Х5“ 16-годишен младеж от Беломорци е починал на място. Пътник в другото „БМВ“ – 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с опасност за живота му.

В резултат на пътния инцидент са причинени значителни материални щети и на трите превозни средства. В близост до мястото на инцидента, по пътя за Омуртаг, е установен собственикът на лекия автомобил „БМВ 530Д“, който е вървял по него. Той е бил задържан за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се необходимите неотложни процесуално-следствени действия за установяване кой от двамата мъже, пътували в лекия автомобил „БМВ 530Д“, го е управлявал по време на инцидента.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments