Тежка акция в Пирин: Планински спасители помогнаха на мъж със счупен глезен

0
2467
Акция в Пирин
Акция в Пирин. Снимка: Планинска Спасителна Служба, Facebook, Архив

Планинските спасители са реализирали сложна спасителна акция в Пирин през изминалата нощ, съобщиха от Планинската спасителна служба /ПСС/ за „БТА“. Те са помогнали на мъж със счупен глезен в сложен каменист терен в подножието на връх Синаница. В операцията са участвали 11 спасители от отряда в Сандански и 7 от този в Благоевград. Тя е продължила цяла нощ при дъжд и лоши метеорологични условия. Мъжът е транспортиран до Кресна и предстои да бъде предаден на спешни медици.

По данни на „NOVA“ пострадалият е на 70 години. Сигнал за падането му в един от улеите под връх Синаница е подаден от групата, с която се е движел. При преглед е установено, че мъжът е с много травми с открити фрактури, в тежко състояние. 

Спасителите са осъществили още няколко оперaции през последното денонощие, оказвайки помощ на пострадали. Те са реагирали на сигнали за колабирал 52-годишен мъж в подножието на хижа „Плевен“, за турист с травма на коляното край Рилските езера, за мъж с травма на глезен в района на Боянския водопад и един сигнал от района на хижа „Безбог“.

В момента условията за туризъм в планините постепенно се подобряват. Терените са мокри след дъжда, продължил цяла нощ, по високите части има мъгли и е ветровито.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments