ТЕЦ „Марица изток 2“ включва още мощности за свободния пазар

0
129
ТЕЦ
ТЕЦ "Марица изток 2". Снимка: ТЕЦ "Марица изток 2"

Продължава активната комуникация на ръководството на Министерството на енергетиката с ТЕЦ „Марица изток 2“ по повод работата за свободния пазар, съобщиха от енергийното ведомство.

По данни на Българската независима енергийна борса цените на електроенергията в сегмента „Ден напред“ отново надвишават 300 лв/МWh. В отговор на тази ситуация енергийното министерство изиска от ръководството на ТЕЦ-а да се пуснат допълнителни мощности на централата за работа на свободния пазар. От Министерството на енергетиката изтъкват:

Това е възможност както за реализация на допълнителни приходи от страна на Централата, така и за намаляване на натиска върху пазара от високите цени на електроенергията.“

В резултат на активен диалог между двете ръководството за работа на свободния пазар на пълна мощност се наложи да се включи и трети блок на Централата. Тя досега работеше само с два от своите 8 блока. В съобщението се посочва, че това веднага е дало отражение върху цените, като са се намалили с около 70 лева за ден.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments