Тервел Пулев: Вадим трибагреника само по празници, робуваме на чужди интереси

0
23
Тервел Пулев
Тервел Пулев. Снимка: Тервел Пулев, Фейсбук

„Независимост – доста сложна дума, в днешния ден по-важно е да си зададем въпроса дали сме независими, кой постигна тази независимост, какво написаха с кръв и обединение. Тези са важните неща, а не да си честитим един празник, който дори не познаваме.“

Това каза трикратният европейски шампион по бокс и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев. Той заяви категоричната си позиция, че в съвременна България робуваме на чужди интереси, слугуваме на определен режим.

„Когато падне една власт, сваляме паметници, играем по нейната свирка. Историята не може да слугува толкова много на политиката, тя е силна черта на нашия народ и държава. Трябва да държим на нея, не можем през 40-50 г. да я променяме. Ние самите трябва да се стремим към независимост“, призова Пулев пред „Bulgaria ON AIR“.

Бронзовият олимпийски медалист посочи колко е важен личният пример на подрастващите. Затова семейството му почита историята не само на големите дати. Неслучайно трите му деца са кръстени на велики български владетели. По думите му повтаряме едни и същи грешки, защото не учим уроците от историята си. Боксьорът е убеден:

„Това е функцията на историята, ние сме народ, който може да се гордее с историята си, имаме възходи и падения. Уроците да ги научим, за да не повтаряме грешките си. Носим духа на нашите предци, просто сме доста потискани от ситуацията, в която се намираме от известно време.“

Пулев призова да не вадим националното знаме само по празниците и да се замислим за поводите за гордост, които имаме през цялата година, защото „цяла България лежи върху история“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments