Теодор Ушев: Новините от България ме втрещяват, така започна отмяната на демокрацията в Русия

0
26
Теодор Ушев
Теодор Ушев. Снимка: Facebook
В националното радио и телевизия на България се пропагандират прорашистки мнения. Това написа във Facebook режисьорът Теодор Ушев, който е отявлен критик на руската политика и най-вече на агресията в Украйна.
 
Според него новините от страната ни са притеснителни, тъй като напомнят за начина, по който е започнала отмяната на демокрацията в Русия. Публикуваме пълния му коментар без редакторска намеса:
 
„Честно казано, новините от България тази седмица ме втрещяват.
 
Не заради махленските скандали около „прокурора“, нито смешните опити и циркове за съставяне на правителство. Негледането на българска телевизия и неслушането на радио (разбирай – местата, където се раздухват димките), ме предпазва от крясъците и пищенето на клакьорите на мафията (десни или леви).
 
Картината е ясна. В България вече е налице срастването на националистичната идеология, рашизма, с религията, църквата и държавните, национални медии.
 
Когато в националните радио и телевизия се пропагандират прорашистки мнения и тези, които съвпадат с идеологията на наци-партиите в София (иЗраждане, бСп, иТн, ръководени от дПс), когато ортодоксалните (да не се чете като православни, моля) религиозни водачи припяват на рашистката идеология, и намират място в нац. държавни медии, налице е фазата на срастване на държавни медии с официалната религия и нацистките политически субекти.
 
Случи се дори антисемитско изказване в национален ефир на една от одиозните фигури в българската политика. Което не само е осъдително, то е престъпно!
 
Отдавна се лансират казионни „интелектуалци“, привърженици на Кремълската орда.
Изказванията, заплахите срещу прогресивните гласове, срещу ЛГТБТ хората, имигрантите, Европа, са ежедневие.
 
Всичко това, комбинирано с критична маса, фаворизираща нацизма, рашизма, е предпоставка за благоприятна почва за промиване на мозъци с рашистка идеология.
Оттук пътят към сочене на „врагове, предатели“, горенето на книги, обругаването на несъгласните, закриването на медии, затварянето на „чуждестранни агенти“ в лагери и налагане на рашизма в България, е опасно близо. Така започна отмяната на демокрацията в Русия.
 
Единственото спасение са масови протести, днес, сега (но не разходки с кучетата по жълтите павета), и незабавна оставка на ръководители на БНТ, БНР, изхвърляне на престъпните „журналисти“ оттам, контролните им органи, Прокурори, Съдии, пРезидент.
 
Иначе казано – радикално рязане на главата на Рашистката ламя. След няколко месеца ще бъде късно. И малкото крехки гласове срещу рашизма, ще са изчезнали напълно, заглушени и омерзени.
 
И пак ще чакаме някой друг да ни свърши работата по невъзможната българска свобода.“
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments