ТЕЛК накара парализирана жена да пътува 80 км

0
49
Снимката е илюстративна. Източник: Пиксабай
Снимката е илюстративна. Източник: Пиксабай

Жена с няколко инсулта и инфаркта, след които е парализирана пътувала 80 км, за да се яви пред ТЕЛК комисия за преосвидетелстване, тъй като лекарите й отказали домашно посещение, пише „Нова Телевизия“.

Напълно неподвижната Вангелия Костова е пристигнала с носилка в Благоевград, за да си поднови документите за ТЕЛК. За да може да докаже своята 100% инвалидност жената е трябвало да пътува мъчително и болезнено от носилка до носилка до лекарския кабинет.

„В линейката все едно ме заковаха на седалката – не мърдах нито наляво, нито надясно. В колата не ми беше толкова трудно. Беше много студено“, разказва Вангелия Костова.

Лекарите се оправдали за постъпката си с това, че не могли да посетят Вангелия в дома й, защото били много натоварени. Ако тръгнели за село Рупите трябвало да оставят за цял ден останалите си пациенти.

Когато жената пристигнала в Благоевград, след тежко пътуване, мъките й не свършили. Лекарите от ТЕЛК комисията обяснили, че няма как да слязат при линейката, за да прегледат жената, а трябвало тя да се качи при тях.

В кабинета прегледът минал буквално за минути и документът бил готов.

„Просто е грозно, неуважително, защото тук вътре не я попитаха как се казва, камо ли нещо друго. Това е дори някакво безразличие, едва ли не преглеждат кукли, а не пациенти или тежко болни хора“, заяви дъщерята на Евангелия Аксиния Костова.

А 130 лева за частната линейка, транспортирала Вангелия, ще останат за сметка на възрастното семейство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments