„Технологични иновации“ ще бъдат представени в Бургас

0
121
Снимка: Бизнес Инкубатор
Снимка: Бизнес Инкубатор

На 14.03 в Бизнес инкубатора в Бургас ще се проведе форум „Технологични иновации“. Начало на форума е от 13:000 часа, където ще бъде представено решение за предотвратяване на сблъсък чрез камера. Идеята е с помощта на камерата да се идентифицират потенциално опасни ситуации, като се получава аудио и видео сигнализация към водача, с цел да му помогне при предотвратяването на сблъсък.

Във втората част на събитието от 15:00 часа ще бъдат представени технологии, позволяващи на деца и възрастни с увреждания да имат достъп до дигитални технологии, да се развиват, учат, да практикуват професии и да заемат полагащото им се място в живота. Едно от устройствата е наречено „OrCam MyEye“ (Моето око). Устройството в помощ на незрящите ще може да разпознава лица и текстове, като разполага с камера и микрофон. Фондация „АСИСТ-Помагащи технологии“ ще представи своите системи за контрол с поглед, системи за контрол с движения на главата и др.

Ако сте от онези скептични хора, които мислят, че вече няма какво ново да се види на пазара и всичко интересно вече е измислено, не забравяйте, че най-добрите хрумвания никога не са изцяло нови идеи и в тяхната основа винаги стои нещо познато, преобразувано по уникален начин. Доказателство за това са участниците във форума „Технологични иновации“, с които ще можете да се срещнете.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments