Тази нощ идва снегът, първо в Северна и Западна България

0
109
Сняг
Снимка: Pixabay

Тази нощ и утре се очаква в Северна и Западна България чувствително понижение на температурите, както и дъжд, който да преминава в сняг. Затова от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелираха шофьорите да тръгват на път с автомобили, които са пригодени за зимни условия. Освен това водачите трябва да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри. 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, напомиха от АПИ.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. От Агенцията подчертаха, че Ситуационен център работи целогодишно по 24 часа в денонощието и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments