Тайни патрули ще следят нарушителите по пътя

0
85
Полиция. Снимка: пресцентър МВР
Снимка: пресцентър МВР

Нарушителите на пътя ще бъдат следени от нови немаркирани полицейски патрули. Предстои и изграждането на единен информационен център, който ще обработва заснетите клипове, съобщи Би Ти Ви.

До края на 2019 г. по пътищата на страната трябва да заработят още 56 нови камери на тринога. Всяка от тях може да заснема по над 100 нарушения за час и в двете посоки на движение на колите. Всички заснети клипове ще постъпват в новия информационен център.

Системата ще обработва данните и автоматично ще се издават електронните фишове. Сега камерите на КАТ заснемат стотици хиляди нарушения годишно, като всяко от тях се обработва ръчно, ангажира хора и отнема време, обясни Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Снимат колегите, след това трябва да източат устройствата, тогава да се обработят и след това да бъдат издадени електронните фишове. А това всичко ще става автоматично. Първо ще се спести време, второ – ще бъде изчистен изцяло субективният момент в обработката и издаването на един такъв електронен фиш”.

Патрулите няма да са обозначени и тепърва предстои МВР да закупи цялото нужно оборудване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments