Търсят кой да събори две незаконни постройки в летните сараи на Ахмед Доган

1
50
Летните сараи на Ахмед Доган
Летните сараи на Ахмед Доган. Снимка: Искра.бг

До края на следващата седмица областната управа на Бургас трябва да обяви обществена поръчка за събаряне на две от сградите около летните сараи на Ахмед Доган в парк „Росенец“. За тях беше установено с абсолютна сигурност, че са незаконни. За още три масивни постройки се водят в момента съдебни дела.

Това съобщи за „24 часа“ областният управител проф. Мария Нейкова. Именно по нейно искане миналата седмица служебното правителство отпусна 68 000 лева за събарянето на двете постройки.

В случая се касае за масивна триетажна сграда, която е до оранжерията, както и за кабинката на охраната в непосредствена близост до резиденцията.

Нейкова подчерта, че в случая сумата е над 50 000 лева и затова законът изисква да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на процедурата по премахването на незаконните постройки.

Нейкова беше категорична, че обществената поръчка ще бъде обявена възможно най-скоро и всичко, което се случва, трябва да бъде за урок по отношение на нетърпимостта към незаконното строителство. От нейните думи стана ясно, че се следят и други случаи на територията на Област Бургас. Ако бъдат установени нередности, ще се действа по същия начин.

Самите незаконни постройки около сараите на Доган бяха установени от общината след извършена проверка по разпореждане на прокуратурата. Те са на държавен имот – в случая на плажа, и затова именно държавата трябва да ги събори.

За още три се водят дела. Едната е оранжерия за зеленчуци до резиденцията. Всичките пет сгради са били вдигнати без издадено разрешение за строеж.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Костжв
Костжв
1 година по-рано

Голямо мотане пада!
Като строиха бяха по чевръсти!