Търсят кой да ремонтира ОУ „П. Р. Славейков“ за над 2 млн. лева

0
45
ОУ „П. Р. Славейков“
ОУ „П. Р. Славейков“. Снимка: Община Търговище

Община Търговище обяви обществена поръчка за инженеринг по проекта за основен ремонт на III ОУ „П. Р. Славейков“. Проектът е одобрен за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Прогнозната стойност на поръчката е 1,98 млн. лева без ДДС. Проектът предвижда ремонти на покрива, на комините на газовите котли и на парната инсталация на училището.

Сградата на училището ще бъде санирана с външна изолация за по-добра енергийна ефективност. Заложено е и изграждането на инсталация за използването на алтернативни източници на енергия. Реконструкция ще бъде извършена и на приземния етаж на сградата. В училището ще бъде изграден асансьор. Ще бъдат обновени и санитарните помещения.

Инженерингът включва проектиране, строителство и авторски надзор при изпълнението на проекта. Обявяването на публичното състезание е задължителна стъпка преди преминаване към същинското изпълнение на ремонтните дейности.

Предстои подписването на договора за финансиране на ремонтите с Изпълнителна агенция „Образование“. Договори трябва да бъдат сключени и за обновяването на I СУ „Св. Седмочисленици“ и Детска градина №2 „Осми март“.

Крайният срок за подаване на оферти за участие в процедурата е 20 ноември тази година.  

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments