Търси се кой да проектира трета лента в три участъка от пътя между Асеновград и Смолян

1
841
Път Асеновград-Смолян
Път Асеновград-Смолян. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

До 11 януари следващата година се приемат оферти в обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на трета лента в три участъка от второкласния път II-86 Асеновград – Смолян, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Още преди четири години е проведено орединвестиционното проучване и са определени участъците, в които е възможно да бъде изградена трета лента. Чрез нея трябва да бъде улеснен интензивният трафик , който в същото време да стане по-безопасен за всички участници в него. Общата дължина на отсечките е около 14 км.  

Първият участък, предвиден за проектиране, е с дължина близо 4,9 км /от км 68+800 до км 73+650/. Трасето преминава в близост до отбивките за Дряновец и Богутево. Вторият участък е започва малко преди Чепеларе и завършва след кръстовището за Пампорово, с обща дължина 5,3 км /от км 80+800 до км 86+100/. Третият участък е от отбивката за Момчиловци до Соколовци /от км 90+530 до км 94+300/. Той е с дължина близо 3,8 км.

От АПИ напомнят, че строителните работи няма как да стартират без изготвянето на технически проект. Той ще подлежи на екологична процедура, която като вид ще бъде определена от компетентния орган след неговото приемане. Ще бъдат проведени и съответните устройствена и отчуждителна процедури, тъй като третата лента в отделните участъци се разполага извън съществуващата транспортна територия на второкласния път.

Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на строителството и на строителния надзор при изграждането на трета лента в трите участъка от второкласния път Асеновград – Смолян.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
лъв
лъв
3 месеци по-рано

към 2027 ще е готова ли поне едната?