Талантливи млади изобретатели отличени на първия фестивал за творчество и иновации в България

0
27
Фестивал за творчество и иновации
Фестивал за творчество и иновации. Снимка: МОН

Ученици от различни области на страната бяха наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации „Идеите, които променят света„.

  • Божидар Генчев, 4 клас, 97 СОУ „Братя Миладинови“ София, бе удостоен с отличие за оригиналност, за своя иновативен начин на преподаване по компютърно моделиране – от ученик на съученици.
  • Георги Ангушев – 199 ОУ „Св. Ап. Йоан Богослов“, София получи грамота за
    значимост и приложимост, за своето представяне на науката трибология.
  • Живко Зидаров – ЧЕУ „Леонардо да Винчи“, Добрич взе награда за най-добра визуализация за авторския си видеоматериал на темаКак синият светодиод промени света„.
  • Ярослав Басков – МГ „Д-р Петър Берон“, Варна бе отличен за „Най-добра разработка на прототип“ за разработвания от него многофункционален робот-вседеход-амфибия за измерване, наблюдение и почистване „АННА“.
  • Кристиян Петров от ППМГ „Никола Обрешков“, Казанлък бе награден за значимост и приложимост на проекта за култивиране на цианобактерни суперхрани.
  • Георги Стойчев Американския колеж, София получи грамота за работа в екип.

Фестивалът за творчество и иновации „Идеите, които променят света“ бе организиран съвместно от Националния университетски център за творчество и иновации към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и фондация „Еврика“.

Ръководител на проекта за фестивала е д-р Цена Желязкова-Стоева, а автори на идеята са проф. Александър Андонов и д-р Мая Митренцева.

Бъдещето на спешната въздушна помощ: Как България се подготвя за новата ера в медицинските услуги

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments