Такситата започват да увеличават цените си

0
103
Такси
Снимката е илюстративна, Wikimedia commons

След 2 май всички таксиметрови компании в България трябва да работят на новите по-високи тарифи. Ако шофьорите не спазят изискването ще подлежат на глоби до 1000 лева. Почти всички таксита в София са актуализирали вече цените си.

Преди фирмите да започнат работа с новите цени е нужно апаратите в автомобилите им да бъдат пренастроени и тествани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Управителите на 2 от големите компании в столицата Найден Петров и Емил Игнатов споделят, че увеличението не е голямо, а е около 0,80 лева. Те коментират пред „БНР“:

Нашите клиенти ги обслужваме с първоначална тарифа 1,54 лева, дневната е 0,79 лева, а нощната е 0,90 лева. При повикване е 0,70 лева , а при престой – 0,22″

Управителите разясниха, че от 800 автомобила около 650 са минали към новите тарифи. Те са категорични, че никой няма да работи на ниски цени при положение, че законът го задължава да е на друга ценова тарифа. Според тях всеки един клиент има право да подава сигнал, когато му е отказан курс. Хората имат право да сигнализират органите на ДАИ при нередност. Освен увеличаването на доходите на таксиметровите шофьори, превозвачите са поискали и по-високи цени за курсовете на къси разстояния, които според тях са нерентабилни.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments