Таксиметрови шофьори искат въвеждането на видеорегистратор и паник бутон

0
126
Такси
Снимката е илюстративна, Wikimedia commons

Задължително да се въведе видеорегистратор в такситата, както и паник бутон, който да е свързан със 112. За това настояват от браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи след убийството на таксиметров шофьор край Разград. Според тях по този начин шофьорите щели да се чувстват по-сигурни, докато са на работа.

„Настоящото законодателство е за паник бутон, но този паник бутон напоследък не работи, защото той е на база на радиостанциите, а радиостанциите в последните години отпадат от употреба и всичко минава на таблети“, обясни председателят на браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов за „Нова телевизия“.

Вече има шофьори, които са поставили видеорегистратор в автомобила си още преди държавата да ги е задължила. Сред тях е и Кирил.

„В момента той снима само навън, защото нямаме право да снима навътре в колата. Според нас това ще има много голямо въздействие“, смята Кирил Кирилов, който е и секретар на Националния таксиметров синдикат.

Според статистиката от 2016 г. всяка година става минимум по едно убийство, коментира Кирилов.

От ресорното министерство отговарят, че подобни предложения не са постъпвали. Оттам казват и че ако такава регулация бъде въведена, то тя би следвало да бъде за сметка на превозвачите.

Засега таксиметровите шофьори се въздържали от протест, щели да изчакат държавата да поеме проблема в свои ръце.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments