Свещеникът, който подари пластмасова резачка на Георги Лапчев: В Царево липсва диалог!

2
2177
Орязани дървета в Царево
Снимка: Сабина Владимирова, Фейсбук

За мен най-смущаващото е, че в Царево няма никаква информираност, няма обратна връзка, липсва диалог.

Това заяви свещеникът от царевската църква в кв. „Василико“ Стоян Кралев, който на последната общинска сесия подари на кмета Георги Лапчев пластмасова резачка. Символичният дар бе по повод нелепо изсечените дървета, които разбуниха духовете в морския град.

„Не съм специалист да кажа това дърво гнило ли е или не, мога да говоря за социалния проблем. При мен по същия начин на 12 юни ми спряха тока без никаква информираност. Това е модел на работа. По същия начин беше поставена и статуята на пристанището – без обществено обсъждане“, коментира в ефира на „bTV“ свещеникът. Той уточни, че с подаръка си към кмета Лапчев е имал за цел да му покаже, че само Бог решава кое дърво не е добро и не дава плод и да внимава при рязането.

В капиталовата програма на Община Царево е включен ремонт на улицата с отрязаните дървета, като мотивът е повдигането на тротоарите. Тогава Георги Лапчев заяви, че Общината се управлява съгласно закони, а законите по отношение на растителността се спазват.

През 80-те години на миналия век са наричали Царево малкия град на липите. Днес жителите приемат действията на Общината с възмущение и ирония, като коментират в социалните мрежи, че има недостиг на дърва през зимата или се набавят бар столове за предстоящия сезон.

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
SS Hauptsturmfuehrer
SS Hauptsturmfuehrer
1 година по-рано

Лапчо – мошеникът…..!

Калоян
Калоян
1 година по-рано

Hauptsturmführer