Свещеник твърди: Ангел Христов е получил инфаркт от емоцията при срещата си с близките

Демерджиев разкри, че се работи по версията дали Христов е влязъл жив у нас

0
2377
Ангел Христов. Снимка: Интерпол
Ангел Христов. Снимка: Интерпол

Вътрешният министър Иван Демерджиев разкри, че ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов-Геле, а утре ще бъде извършена аутопсия, която да покаже причината за смъртта му. Констатирано е, че той не е влязъл у нас със свой документ и че ако е ползвал такъв не е бил истински. Не се изключва и възможността той да не е влязъл в България жив.

Към момента единствената сигурна информация е, че това е тялото на Христов. Министър Демерджиев добави, че близките му давали противоречиви сведения кога и как е влязъл в страната. Данните за полет от Дубай не са потвърдени.

Тялото вече е в столицата и засега няма информация за насилствена смърт. По този повод вътрешният министър каза:

„Разпоредил съм да се направи всичко необходимо, за да се установи има ли някакво въздействие, довело до смъртта на Ангел Христов. Ако няма въздействие, каква е причината за смъртта.“

Съобщението за смъртта му е било направено в 08:00 часа сутринта на 3 юни, като има и издаден смъртен акт.

Властите се опитват да разберат дали у нас се намира и Пламен Галев.

Пламен Галев
Пламен Галев. Снимка: Интерпол

По повод твърденията, че Петьо Еврото е напуснал България заедно със семейството си, министърът каза: „Тези данни не са категорични. По-скоро са оперативни данни, така че изследваме всички възможни нахождения, и на този герой, ще го нарека.“

Същевременно Архиерейският наместник на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски заяви пред „БНТ“, че Христов се е завърнал от чужбина при семейството си в Ресилово и е получил инфаркт в дома си заради емоцията от срещата със своите близки. Той добави, че е разбрал за смъртта му от семейството му минути след 22:00 часа, когато са му се обадили, за да организират погребението. Той не знаел дали Христов се е връщал и преди у нас, но му бил пращал поздрави. Много често Христов и Галев били правели дарения за църквата в Дупница, като дори самият Христов бил 3 мандата църковен настоятел преди да излязат присъдите им.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments