Сутрешно кафе с Фейсбук или как една лъжа, повторена много пъти, се превръща в истина

0
670
Чаша кафе. Снимка: Общомедия
Чаша кафе. Снимка: Общомедия

Чудовището, живеещо в мен си удължи наема.

Ако ви говорят глупости за мен, вярвайте на всяка дума!

Неразбирайки нищо, аз за всеки случай се напих.

Отивам да спя. Така вредата от мен е по-малка.

Имам си супер характер. Просто на хората им е слаба психиката.

Всички мои грешки си имат оправдание – живея за първи път!

Няма да променям нищо през 2019 година. Проблемът не е в мен!

Правете грешки, живейте грешно и оставете безгрешните да си мечтаят за вашите грешки.

Може би сега е моментът за емотиконите, но не искам да стимулирам мързела, до който са се докарали емоциите ни –притъпени, деформирани и уродливи.

Това е една микроскопична част от внушенията/статусите, които ни заливат в социалните мрежи, обикновено са придружени от снимки на известни личности, примамливи острови или разголени модели (дори не мисля да отварям темата за секса, който продава), които сякаш ни приобщават към блясъка си.

За краткото време на съществуването си интернет общуването доказано създаде зависимост, почти равна на наркотичната. И е редно да си зададем въпроса: Ние подготвихме ли се за това?

На първо място да съхраним себе си, а след това и децата си, защото глупостта ражда глупост, защото децата са имитатори и се превръщат в наше отражение, защото примерът – както добрият, така и лошият – се предава в семейството, в групата, в обществото.

Заблудени в собствената си абстракция, не забелязваме помията, която ни залива всекидневно. Лъжата, пречупена през призмата на нечии интереси, преповтаряна хиляди пъти, отдавна е превърната в истина, а там в оттенъците се валят неграмотните младежи, наркоманите, мизерията на пенсионерите, циганските набези и политическата наглост.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments