Студенти по медицина помагат в Спешното на УМБАЛ – Бургас

0
58
Студенти
Снимка: УМБАЛ - Бургас

Студенти по медицина помагат през лятото в Спешното отделение на УМБАЛ – Бургас. Въпреки че това е част от задължителния им стаж, някои от тях ще останат и след него – напълно доброволно и безвъзмездно.

Лъчезар Иванов е един от тези млади хора. Сега той е в IV курс в МУ Варна. Лъчезар няма роднини, които са лекари, но споделя, че професията го привлича още от ученическа възраст. Той е бил доброволец в бургаската болница през всичките години на студентството си.

„Интересни са ми всички манипулации, интересна ми е и неврохирургията, но все още не съм решил окончателно дали ще специализирам това“, сподели бъдещият специалист и определи всеки, прекаран момент в Спешното като „безценен опит“.

Георги Раев, на който му предстои да бъде във II курс и Любомир Буюклиев , който ще бъде в IV курс, също са стажанти в Спешното. Въпреки че и те не са потомствени лекари, признават, че винаги са искали да помагат на хората и смятат, че най-точната професия за това е медицинската.

Макар че имат възможност за избор сред много болници в страната, и тримата настоящи стажанти избират УМБАЛ – Бургас като мястото за своя летен стаж. Спешното отделение на болницата е едно от най-натоварените през лятото, когато населението на областта се увеличава в пъти заради туристическия сезон.

„Прекрасно е да имаме млади хора, които да се обучават на спешна медицина. Спешно отделение е място и за специализация по тази специалност и разчитаме, че скоро ще имаме и специализанти“, каза началникът на отделението д-р Здравка Инджова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments