Студенти, млади учени и предприемачи ще обсъждат Зеления преход и биоикономиката

0
43
Тракийски университет - Стара Загора
Снимка: Тракийски университет, Фейсбук

Едноседмично обучение “Младежко еко-предприемачество в действие” за студенти, млади учени и предприемачи стартира в Стара Загора, съобщиха от Тракийския университет. То е организирано от бизнес инкубатор GO-UP. Обучението ще се проведе в периода 21-25 ноември. 

Тогава експерти в областта на Зеления преход и биоикономиката ще работят със студентите и младите учени, които стартират свои предприятия или с предприемачи. С тях ще се обсъждат следните теми:

• Интегриране на въпросите по опазване на околната среда, биоразнообразието и кръговата икономика в сферата на младежкото предприемачество: обучения, менторство и инкубиране на еко бизнес идеи; и

• Инструменти за системен преход към зелен, устойчив растеж на местно ниво: работни срещи, менторски сесии и целеви анализи, целящи установяването на модел за дълготраен междусекторен познавателен, стратегически и практически процес.
Обучението има за цел да надгради и да акцентира върху приноса на микро- и малките предприятия към цялостния процес на промяна и иновиране на бизнес модела на регионално ниво, изцяло концентриран върху кръговата икономика, еко-иновациите и предприемачеството.

Интензивно обучение на тема “Младежко еко-предприемачество в действие” се изпълнява по Програма „Политики за младежта в сферата на околната среда“, финансирана от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, Регионална инспекция по околна среда и водите – Стара Загора.

Желаещите да вземат участие могат да се регистрират на следния интернет адрес: https://forms.gle/Ury7B8ffSTh8vqZL9

Обучението ще се проведе присъствено в Тракийски университет – Стара Загора.
За повече информация: office@goupincubator.com. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments