Строги мерки за почистващите фирми в София: Терзиев обявява рекордни глоби

0
186
Сметопочистване
Сметопочистване. Снимка: Столична община

В началото на новата година столичният кмет Васил Терзиев обяви значително засилен контрол върху фирмите, отговарящи за чистотата на София. За първите пет дни на годината, наложените глоби възлизат на общо 44 256 лева, сигнализирайки нова ера на безкомпромисен надзор и управление на градските услуги.

Сметопочистване
Сметопочистване. Снимка: Столична община

С началото на мандата на Терзиев Столичният инспекторат е наложил значително повече санкции в сравнение с предишното управление. В рамките на само един и половина месеца, броят на съставените фишове и актове е близо равен на този за предишните 11 месеца. Общата сума на санкциите за некачествено изпълнение на договорните задължения от страна на почистващите фирми достига 231 177 лева за този период.

В допълнение към фокуса върху градската чистота кметът Терзиев е инициирал и засилен контрол над потенциалните източници на замърсяване на въздуха. През декември 2023 г., бяха извършени проверки на 585 обекта, включващи автосервизи и строителни площадки, като резултатът е 88 съставени акта.

„Обещах, че контролът върху качеството ще ни бъде фокус. Започнахме от ден първи. И така ще продължим“, заяви Васил Терзиев, подчертавайки своя ангажимент към подобряване на качеството на живот в столицата.

Тези действия от страна на кмета са част от широкомащабна стратегия за повишаване на ефективността и прозрачността в управлението на града. С тези мерки, Столичната община поставя нови стандарти за отговорност и качество на градските услуги, като така демонстрира своята решителност да се справи с предизвикателствата, свързани с поддържането на чистотата и околната среда в София.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments